Galerieprijs


Galerieprijs ArtiBrak 2018 voor Louise Harley


De Britse kunstenares Louise Harley heeft zaterdag de Fonds ArtiBrak Galerieprijs 2018 gekregen. Harley kreeg de prijs voor haar schildering op polyester ‘Winter Tree’. “Haar manier van schilderen op polyester is vernieuwend”, aldus juryvoorzitter Hendrik van Leeuwen. “Haar werk is zowel twee- als driedimensionaal, in één trefzekere streek zet ze een beeld neer, waar de kijker deel van wordt.”
De Fonds ArtiBrak Galerieprijs, een geldbedrag van 250 euro en een oorkonde, wordt jaarlijks uitgereikt aan de kunstenaar die, in de ogen van de jury, het meest geslaagde werk op de ledententoonstelling van kunstenaarsvereniging ArtiBrak heeft gemaakt. Veertig kunstenaars tonen hierop hun werk (t/m 28 januari).
Eervolle vermeldingen waren er voor Rumiana Yotova met haar abstract-expressionistische schilderij van een vrouwenhoofd en voor Joop van Egmond met zijn driedimensionale werk in gips van een ijle dans.
Galerieprijs ArtiBrak 2017 voor Andrzej Wawrzyniak
De winnaar van de Fonds Artibrak Galerieprijs 2017 was dit jaar voor het werk ‘Abeel’ van Andrzej Wawrzyniak.
Galerieprijs ArtiBrak 2016 voor Willy Hampel
De winnaar van de Fonds Artibrak Galerieprijs 2016 was dit jaar voor het werk ‘Horen, zien en zwijgen’ van Willy Hampel.


Galerieprijs ArtiBrak 2015 voor Joep Fransen

De winnaar van de Fonds Artibrak Galerieprijs 2015 was dit jaar voor het werk ‘Time passes’ van Joep Fransen. 

Galerieprijs ArtiBrak 2014 voor Willy van den Berg

Willy van den Berg wint de Fonds ArtiBrak Galerieprijs 2014


Geen Galerieprijsuitreiking in 2013

Galerieprijs ArtiBrak 2012 voor Joost Verhagen

De winnaar van de galerieprijs Joost Verhagen (2e van links) geflankeerd door van links naar rechts: Nies de Vuijst (eervolle vermelding), Sybrand Weitenberg (juryvoorzitter) en Noud van den Boer (eervolle vermelding)Galerieprijs ArtiBrak 2011 voor Rineke KopGalerieprijs ArtiBrak 2010 voor Jaap Paauwe

De galerieprijs 2010 werd gewonnen door Jaap Paauwe met zijn werk: Horizon oker.
Hij ontving de prijs uit handen van de wethouder van Cultuur van Leidschendam-Voorburg, Astrid van Baalen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten