GALERIEPRIJS 2017

De Galerieprijs 2017 is toegekend aan de Poolse kunstenaar Andrzej Wawrzyniak met zijn schilderij Abeel. “Een kloek schilderij, onmiskenbaar vakwerk, met een fraai evenwichtig, rustig kleurgebruik. Wij hebben er lang over gepraat; ik moest nog eens naar boven en nog eens gaan kijken, omdat de schilder twee prijzenswaardige werken had ingezonden”, aldus juryvoorzitter Christiaan van Ees. 

Andrzej Wawrzyniak

Twee eervolle vermeldingen waren er voor Hermien Buytendijk met haar werk Uitgeknipt (“een mooi toneeltje, keramiek met een afbeelding. Het is heel origineel, heeft wel wat weg van een cartoon, een Peter van Straaten en zal steeds weer een glimlach uitlokken”, aldus het juryrapport) en voor Ber Boom met zijn werk Introverto. Over deze laatste zei de jury: “heel mooi gemaakt, trefzeker vakmanschap. Een intrigerend beeld, met het naar beneden vervagend gezicht. Haar afgewende blik houdt de blik van de toeschouwer vast!” 

Hermien Buytendijk

Ber Boom

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram