2012-Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs

Op 13 oktober werd bij galerie ArtiBrak voor de tweede maal de Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs uitgereikt. Deze driejaarlijkse prijs, die bestaat uit een penning ontworpen door kunstenares Dinieks, zal worden toegekend aan een werkend lid van ArtiBrak, dat zich met zijn werk verdienstelijk heeft gemaakt voor de kunst. De Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs, die in 2009 in het leven werd geroepen, werd dat jaar voor het eerst uitgereikt aan de Leidschendamse kunstenares Nel Pot. De drie genomineerden voor de Oeuvreprijs 2012 zijn Frans Kokshoorn, Jolanda Verdegaal en Carla de Beus. Een jury, bestaande uit Cees Post (kunstenaar te Den Haag), Eric Pape (kunstenaar te Delft), Paul Steenhauer (werkend lid van ArtiBrak) en Guido Bennebroek (architect en beeldend kunstenaar) zal uit deze drie genomineerden een keuze maken. Zaterdag om 17.00 uur werd de winnaar bekendgemaakt, gevolgd door een aangeklede borrel. Voorafgaand aan de uitreiking van de oeuvreprijs heeft beeldend kunstenaar Frits Frietman een lezing over De Nieuwe Ploeg gegeven).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram