2018-Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs

voor Jolanda Verdegaal

Keramiste Jolanda Verdegaal heeft de Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs gekregen.

Deze driejaarlijkse prijs, bestaande uit een bronzen penning ontworpen door Dieniks en een oorkonde, werd zaterdag voor de vierde maal uitgereikt aan een werkend lid van kunstenaarsvereniging ArtiBrak die zijn of haar sporen heeft verdiend in de kunst en met zijn of haar werk het meest aansluit bij een maatschappelijk belang. Jolanda Verdegaal was één van vijf genomineerden, de anderen waren Ber Boom (schilderijen), Bas van der Poel (fotografie), Guido Sprenkels (beeldhouwen) en Rumiana Yotova (schilderijen).

De jury koos unaniem voor Jolanda Verdegaal omdat haar keramische werk vasthoudt aan tradities terwijl het in aanpak vernieuwend is, terwijl het herkenbaar is als een eigen, origineel product en een grote constante kwaliteit bezit. De Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs, die in 2009 werd ingesteld, werd in dat jaar voor het eerst uitgereikt aan schilderes Nel Pot. De Voorburgse kunstenaars Frans Kokshoorn en Frits Frietman kregen de prijs respectievelijk in 2012 en 2015.

De prijs werd uitgereikt op de Winterfair van de galerie in de Herenstraat te Voorburg. Daar exposeren t/m 23 december twaalf werkende leden klein werk in een feestelijke kerstmarktsfeer. De werken zijn zeer gevarieerd: schilderijen, grafiek, sieraden, keramiek, schalen, sculpturen en plastiek.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram