GALERIEPRIJS 2019

7 januari 2019– Niet een maar twee kunstenaars hebben dit jaar de Fonds ArtiBrak Galerieprijs gekregen. Zaterdag werd de prijs in galerie ArtiBrak uitgereikt aan Doortje van Ginneken voor haar olieverfschilderij ‘De Wandelaar’ en aan Hermien Buytendijk voor haar keramische werk ’Kleine kraantjes worden groot’. Zij delen de eerste prijs omdat hun werken “verwondering en vervreemding oproepen en ons aan het denken zetten”, aldus kunsthistorica Anneloes Blok, voorzitter van de jury. Het werk van Doortje heeft een hoog ontwikkelde en trefzekere uitwerking. Met weinig middelen wordt een enorme ruimte opgeroepen’. Hermien kreeg de prijs omdat haar werk in keramiek en metaal dromerig, ironisch en grappig is. ‘Het heeft een evenwichtig gebruik van kleur en een vernieuwend gebruik van materialen’, aldus het juryrapport.

Doortje van Ginneken

Hermien Buytendijk

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram