Galerieprijs 2022

Tijdens de opening van de ledententoonstelling van ArtiBrak werd op zaterdag 5 maart 2022 ook de jaarlijkse Fonds ArtiBrak Galerieprijs  uitgereikt, die bestaat uit een bedrag van 250 euro en een oorkonde. Een jury van vier kunstenaars (dit jaar Marian Zult, Greetje Sieders, Willy Hampel en Jan Naezer) maakte hiervoor een keuze uit het geëxposeerde werk.

Yvonne Riphagen ontving dit jaar de prijs voor haar ets ‘Zonder titel II’. Volgens de jury “een sterke, uit meerdere platen opgebouwde prent, waarbij de witte partijen zich heel mooi verhouden tot de donkere tonen. Boeiend is de keuze om meerdere druktechnieken te combineren tot één samenhangend beeld.”

Yvonne Riphagen bij winnend werk

Naast de galerieprijs waren er ook twee eervolle vermeldingen: voor het beeld “Movement” van Margot de Jongh en voor de houtsnede “Gerust Gemoed” van Jan de Ruijter. Alle drie de genomineerde kunstenaars hadden volgens de jury twee zaken gemeen: ambacht en vakmanschap.

Margot de Jongh (eervolle vermelding)
Jan de Ruijter (eervolle vermelding)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram