GALERIEPRIJS 2018

Op de opening van de ledententoonstelling op 6 januari is de jaarlijkse Fonds ArtiBrak Galerieprijs uitgereikt voor het mooiste werk op de expositie. Een deskundige jury, bestaande uit Hendrik van Leeuwen (voorzitter), Maudy Smith (werkend lid ArtiBrak) en Felah Doornberg (werkend lid ArtiBrak) heeft uit het geëxposeerde werk niet alleen een winnaar gekozen, maar ook twee eervolle vermeldingen toegekend.

De Galerieprijs 2018 is toegekend aan de Britse kunstenares Louise Harley met haar schildering op polyester ‘Winter Tree’. “Haar manier van schilderen op polyester is vernieuwend”, aldus juryvoorzitter Hendrik van Leeuwen. “Haar werk is zowel twee- als driedimensionaal, in één trefzekere streek zet ze een beeld neer, waar de kijker deel van wordt.”

Louise Harley

Twee eervolle vermeldingen waren er voor Joop van Egmond (Mond) met zijn titelloze werk in gips van een ijle dans (“waarlijk driedimensionaal. De vorm is sierlijk en dynamisch, de techniek is spannend”, aldus de jury) en voor Rumiana Yotova met haar abstract-expressionistische schilderij van een melancholiek vrouwengezicht. Over deze laatste zei de jury: “Haar melancholieke impressie van een vrouwelijk gezicht heeft iets dubbelzinnigs. Het is krachtig geschilderd, maar toch is het zacht en aftastend van karakter. Het verfgebruik is sober, zelfs schraal, zwart en wit volstond. Een filosofische wandeling in verf, die je raakt.”

De Galerieprijs 2017 bestaat uit een cheque van €250 en een oorkonde.

Rumiana Yotova

Mond

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram