GALERIEPRIJS 2016

Op de drukbezochte opening van de tentoonstelling annex nieuwjaarsborrel proostten heel wat leden en belangstellenden op het nieuwe jaar. Hopelijk wordt het voor iedereen een creatief jaar in goede gezondheid.

In zijn openingstoespraak prees voorzitter Kees van Weeren het vele werk dat door een kleine groep vrijwilligers voor ArtiBrak wordt gedaan en riep meer leden op, zich voor de vereniging in te zetten. Ook deed hij een oproep aan de leden om hun werk te exposeren. “Zolang veel leden hun werk willen laten zien, kan ArtiBrak doorgaan”, aldus Van Weeren. “Die betrokkenheid is hard nodig.” 

Er waren ook woorden van dank en bloemen voor Marc Albrecht, die meer dan elf jaar de posters en uitnodigingen voor de exposities heeft verzorgd. Petra Overbeek Bloem-Samuels Brusse (POBSB) neemt het nu van hem over.

Willy Hampel, Hans Gussekloo en Alfred Hakkert

Op de opening werd ook de (inmiddels traditionele) Fonds ArtiBrak Galerieprijs uitgereikt. Een deskundige jury, bestaande uit Mattie Schutte (voorzitter), Nail Celovic (werkend lid ArtiBrak), Corné Akkers (docent) en Joep Fransen (werkend lid ArtiBrak en de winnares van vorig jaar) had uit het geëxposeerde werk niet alleen een winnaar gekozen, maar ook twee eervolle vermeldingen. Die waren voor Hans Gussekloo met zijn werk Nachtvogel (“heel ander werk, indrukwekkend, lekker vrij gedaan, pakkende kleuren”, aldus het juryrapport) en voor het pas aangetreden ArtiBrak-lid Alfred Hakkert met twee etsen Panter en Tuin. Over deze laatste zei de jury: “Natuur en mensenwereld lopen door elkaar heen, een subtiele nieuwe wereld gebaseerd op een oude wereld, de schutkleuren van de panter worden bloemen.”

De Galerieprijs 2016 was voor Willy Hampel met haar keramische werk ‘Horen, zien en zwijgen’.

“Haar werk is in beweging, het zijn krachtige figuren, die spontaniteit uitstralen”, aldus het juryrapport. “Met beperkt glazuur en een minimum aan kleur wordt een maximum aan effect bereikt.” Uit handen van Kees van Weeren ontving Willy Hampel een cheque van € 250 en een oorkonde. De juryleden en de eervolle vermeldingen kregen ieder een fes wijn, waarna het glas geheven werd op het nieuwe jaar en de toekomst van ArtiBrak.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram