Galerieprijs 2020

voor Suus Zweekhorst

Kunstenares Suus Zweekhorst heeft zondag de Fonds ArtiBrak Galerieprijs 2020 gekregen.

Zweekhorst kreeg de prijs voor haar olieverfschilderij ‘Polderfantasie’. “Een bijna monochroom schilderij in heel veel tinten groen, dat bij binnenkomst direct je aandacht trekt”, aldus juryvoorzitter Gerrie Brust Bijmolt, beeldend kunstenaar. “Met de suggestie van een hekje, een slootje en zonlicht. Het is knap van Suus dat zij met enkele lijnen en beperkt kleurgebruik een heel polderlandschap kan oproepen.”

De Fonds ArtiBrak Galerieprijs, een geldbedrag van 250 euro en een oorkonde, wordt jaarlijks uitgereikt aan de kunstenaar die, in de ogen van de jury, het meest geslaagde werk op de ledententoonstelling van kunstenaarsvereniging ArtiBrak heeft gemaakt

Een eervolle vermelding was er voor het werk ‘Stairways to Heaven’ van Paul Carga, een foto in bijna grijstinten van het rotslandschap op Malta waarin twee spierwitte trappen de kijker de hemel lijken in te voeren.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram