GALERIEPRIJS 2011

Op twee januari 2011 werd de Fonds ArtiBrak Galerieprijs 2011 uitgereikt.

Een jury bestaande uit

- Wim Vervoort, oud-ambtenaar cultuur, gemeente Leidschendam - Voorburg

- Guido Bennebroek, architect en beeldhouwer

- Jaap Paauwe, kunstenaar, winnaar van de ArtiBrak Galerieprijs 2010

- Hak Stam, kunstenaar, lid inrichtingscommissie ArtiBrak.

heeft unaniem besloten de Galerieprijs 2011, bestaande uit een geldbedrag van € 300,00 en een oorkonde, toe te kennen aan Rineke Kop.

foto Noud van den Boer

Juryrapport Fonds Artibrak galerieprijs 2011

Voorburg, I januari 2O11

Een eervolle vermelding is verleend aan een werk, waarvan de jury vindt dat het sterk en met gevoel is gemaakt, nergens dwingend is, met ingetogen kleurgebruik en toch met een krachtige, subtiele

lijnvoering. De figuratie van de mensfiguren is met een zekere voorzichtigheid neergezet. De kunstenaar, die 'de dames' heeft geschilderd, is Tina van Krogten.

Een tweede eervolle vermelding is voor een ruimtelijk werk. Een vaas/ die doet denken aan de horens van een stier, heeft prachtige verschillende tekenachtige structuren naast humoristische, speelse en ondeugende trekjes en is met vakmanschap gemaakt. Dit werk, genaamd 'Be Forest'is van keramiste Mance van Beers.

En dan nu de winnaar van de Fonds Artibrak galerieprijs 2011.

Deze prijs gaat naar een werk, gekenmerkt door een sterke structuur en subtiel kleurgebruik, met een rijk contrast en zeer vanzelfsprekend en beheerst materiaalgebruik. Het werk heeft diepgang, blijft boeien en toont een wereld, waar je je eigen gevoel in kwijt kunt en ook een eigen betekenis aan kunt geven.

Het werk heeft geen titel, maar de kunstenaar heet Rineke Kop.

Namens de jury,

Wim Vervoort, voorzitter

Tina van Krogten, "De dames"
Mance van Beers, "Be Forest"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram