Galerieprijs 2021

De Bulgaarse kunstenares Rumiana Yotova heeft op zaterdag 15 mei 2021 de Fonds ArtiBrak Galerieprijs 2021 gekregen. Yotova kreeg de prijs voor haar abstracte olieverfschilderij, dat volgens de jury “een krachtig werk is, dat direct alle aandacht opeist.” “Met sterke kleurvlakken die een subtiel spel aangaan met de grafische belijning roept het bij alle juryleden rijke fantasieën op. Het is levendig en heeft een sterke ruimtelijke werking”, aldus de jury. 

Rumiana Yotova bij winnend werk

De Fonds ArtiBrak Galerieprijs, een geldbedrag van 250 euro en een oorkonde, wordt jaarlijks uitgereikt aan de kunstenaar die, in de ogen van een jury, het meest geslaagde werk op de ledententoonstelling van kunstenaarsvereniging ArtiBrak heeft gemaakt. Ruim veertig kunstenaars tonen hierop hun werk (t/m 13 juni).

Eervolle vermeldingen waren er voor de keurenhoutsneden van Jan de Ruijter en een ets van Alfred Hakkert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram